DON’T STOP BELIEVIN’

Man skall aldrig sluta tro, som Journey så berömt sjunger – men när blir det absurdt? Nail Arts lottar just nu ut 50 husbilar i en enorm drive. Om sidan handlar om nails som i naglar eller nails som i spik framgår inte för de har bara en massa bilder på husbilar. Vinsterna enligt bilderna varierar från flera hundratusen kronors bilar till jättelika bussar i flermiljonsklassen. Det kanske är för bra för att vara sant.

Det kan vara lätt att avfärda det hela och säga ”vad gör det om det inte är sant, det kostar ju i alla fall ingenting att försöka”. Men skadan är gjord redan vid att man gillat inlägget. Bedragarna vill åt likes, det räcker att någon gillar sidan så dyker detta upp i vännernas flöden och om någon av vännerna gillar sidan så har skurkarna vunnit.

Likes är hårdvaluta på Facebook, det ger oärliga människor makt att skicka ut falsk information, skadliga länkar (consumo), clickbait eller helt enkelt möjligheten att sälja sidan till högstbjudande.Ofta samarbetar olika sidor, som i detta fallet där Trend Set delar Nail Arts inlägg.

 

 

Comments

comments

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *