VARNING FÖR AGGRESSIV ICA-BLUFF

”Denna vecka firar ICA sin 80-årsdag i Sverige. Idag, för exakt 80 år sedan, öppnade ICA sin första affär i Älmhult och ända sedan dess har de expanderat och blivit den största varuhuskedjan i Sverige.”

De flesta förstår att texten ovan är helt vrickad, men någon någonstans har blandat ihop ICA och IKEA och kört på det. ICAs första självbetjäningsbutik öppnde för övrigt i Skelleftehamn 1947.

Flera sidor på Facebook sprider en fejkad nyhetsartikel om att ICA delar ut presentkort till ett värde av 5000 kr. När man klickar vidare uppmanas man att fylla i sitt kreditkortsnummer och betala 15 kr ”för att bekräfta att man bor i Sverige”. Gender Wars, Higher Goals och Bits o This & That har inga övriga inlägg på svenska.

Vad man köper är egentligen en prenumerationstjänst som kostar 820 kr per månad och löper vidare tills den sägs upp. Det ges inga ledtrådar vem som ligger bakom mer än att själva inmatningen av uppgifter sker på ”sprmrkt.prizeclaimer.com”, en domän som i skrivande stund bara är 8 dagar gammal.

Läs alltid villkoren!

Comments

comments

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *