Vinn en barnvagn från Emmaljunga hos BabyBoom

BabyBoom har startat en ny sida och med den en ny tävling. Tidigare har det tävlats ut presentkort från Babyproffsen, Lekia och Cervera från sidorna BabyBoom, Mamas och Happykids. Gemensamt för alla tävlingar är att de använder samma mall och text samt åker snålskjuts på kända märken och folk delar som tokiga.

Efter ett tag när tillräckligt många kommenterat eller delat läggs en länk ut som kan leda till en undersökning där era kontaktuppgifter säljs vidare till företag i reklamsyfte eller till en sida där man kan vinna en telefon om man bara betalar frakten, vad man egentligen får är ett dyrt abonnemang som kan vara svårt att ta sig ur.

Att använda delning och taggning som tävlingsmoment strider mot Facebooks användaravtal för sidor, seriösa sidor skall inte hålla på med gilla/dela-tävlingar. En tävling utan prestationsmoment räknas som lotteri, vilket kräver lotteritillstånd. För vinster över 1300 kronor tillkommer vinstskatt.

 

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.