Googla inte mystiska länkar för att vinna en iPhone X!

Det här meddelandet dök upp i en internationell grupp på Facebook. Även om innehållet är utdaterat så finns hemsidan som koden leder till kvar. Om detta sprider sig bör Facebooks översättning se ut något i stil med:

Hej alla för några dagar sedan gick en annons på tv och sa att man skulle vinna den nya iphone x. Det visade sig att det bara var tillräckligt att skriva koden XXXXX i Google Search Bar och klicka på den första länken. En artikel som är tillgänglig på samma webbplats kommer att förklara resten av hanteringen att göra. Det här är så lätt igår fick jag mitt paket via post med inuti iphone x 64 gb. Jag rekommenderar starkt att du skyndar dig eftersom kampanjen bara kommer att gå till slutet av året. Speciellt nu när semestern når, är det förmodligen många människor som kommer att hoppa vid anledningen.

Det är oklart om det rör sig om ”kapning” av konton som vi sett vid tidigare tillfällen. Koden leder till en fransk sida med en Candyonclick-länk. Jag kommer inte längre än så då webläsaren varnade för skadlig länk.

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.