Gratis iPhone X är en dyr abonnemangsbluff

Om man inte såg att det inte var en äkta iPhone på bilden så kan man ana att det inte står riktigt rätt till när man läser första meningen ”Även för de som använt IOS 7 länge…”. Jag är tvungen att dubbelkolla på min egen telefon som påminner mig att det finns en uppdatering till iOS 11.2.2 redo. Söker man på texten så hamnar man hos 99.se, vilket länken också till synes antyder, men det är en tre och ett halvt år gammal artikel som kommer fram, ingen gratis iPhone X.

Källa: 99.se

Själva länken leder egentligen till sidan ”World News” på adressen royalusafamily.site vilket kan tyckas märkligt. Ännu konstigare blir det när man uppmanas att fylla i sina uppgifter och betala 29 kr. Fast 29 kr är det ju värt för en telefon. För att kolla vad en 120 GB iPhone X kostar i dagsläget besöker jag Apples hemsida. Det visar sig inte finnas någon 128 GB modell. Jaja vem som helst kan skriva fel, 64 GB kostar i vilket fall 11495 kr och 256 GB kostar 13195 kr så 29 kr är ju ändå galet billigt oavsett om man får halva eller dubbla utlovade mängden.

I den tunna grå randen längst upp på nästa sida står det: ”EasyWebBuilder fungera som ett abonnemang, och efter rättegången kommer att fortsätta på det normala priset, om inte abonnemanget avslutas.”. Oj, rättegång, det låter allvarligt – tills man fattar att ”trial” på engelska kan betyda både testperiod och rättegång. Puh, det rör sig alltså bara om en dåligt kollad Google-översättning.

Som om du fortfarande tvekade på att en telefon för 11-13000 var en grymt bra deal så är arrangören generös nog att slänga med ett par trådlösa hörlurar värda 1795 kr. Sjukt bra! Klick, beställt! Efer tre dagar har det inte dykt upp någon telefon däremot har det dragits 678 kr från ditt kort om du var uppmärksam nog att märka detta. Det är kostnaden för EasyWebBuilder som gick över i fullversion efter rättegången, eh, testperioden.

Var alltid källkritisk till erbjudanden som låter för bra för att vara sanna, var alltid uppmärksam på det finstilta och framför allt läs alltid villkoren!

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.