Nintendo24 säljer piratkopior


I ett sponsrat inlägg på Facebook gör Njordspil reklam för en ”begränsad utgåva” av NES Classic Mini. Annonsen ser inte särskilt misstänksam ut förrän man tittar närmare på webadressen: nintendo24.nu.

På Njordspils Facebooksida ser det väldigt tomt ut, endast ett inlägg sedan 3 juni 2018 faktiskt. Att dölja sponsrade inlägg för att undvika obekväma frågor är ett populärt trick. Som tur är kan man se en sidas alla sponsrade inlägg genom att klicka sig vidare via ”Info och annonser” i menyn.

Nedan ser ni Nintendo24:s produktsida jämfört med Nintendos (Bergsala) officiella.

Som om namnet inte fick varningsklockor att ringa så borde produktbilden där handkontrollen har för många knappar göra det. Nintendos NES Classic Mini har 30 spel installerade, inte 600. Priset hos Nintendo24 är nedsatt från 1399 kr till 799 kr vilket ser bra ut på papperet, men är faktiskt runt 100 kr dyrare än den billigaste officiella konsolen!

Vilka Njordspil är skiljer beroende på var på hemsidan man tittar, på ett ställe står det att Njordspil har huvudkontor i Kungsbacka (psst, det är Bergsala, Nintendos norden-distributör som har sitt kontor där) på ett annat att huvudkontoret ligger i Hvidovre, Danmark.

Om man fortfarande hade några illusioner kvar att det var en seriös butik så ändrar ett besök till Nintendo24:s Trustpilot-sida det. Förutom att det bekräftas att det är Kina-kopior som säljs till överpris så rapporteras det om att butiken ändrar antalet i kundkorgen så att man skall beställa två i stället för en.

Dela gärna detta med någon som är på jakt efter ett ”billigt” NES Classic Mini.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *