Konsten att driva ett klickimperium

Den 25 november 2018 skrev 24halmstad.se:

I dag driver Nisvet 13 sidor och en handfull grupper på Facebook. Forumen använder han sig av att lägga upp bilder, länkar och annonser. Vi pratar om bilder som får folk att engagera sig och känna sig träffade.


– Det handlar om att knäcka koden för att få folk till att uppskatta inläggen, vilket jag har lyckats göra. Ta en bild som ”Det är omöjligt att hitta X. Dela om du hittar X” som exempel. Det får folk till att känna sig sedda och vill utmana sig själva. Sedan delar dem för att få bekräftelse. Delningarna övergår i deras vänner flöden som i sin tur delar. Ringarna på vattnet blir helt enkelt stora, säger Nisvet Suljic.


Bilderna är i det stora hela en stor nyckel till Nisvets alla följare. Han menar att ”folk vill ha mer och mer” och därav gillar sidorna för att inte gå miste något. De närmre 500 000 följarna har nu gett eko till företag och andra intressenter som både köper platser för inlägg och annonser på någon av 25-åringens 13 sidor. Det stora intresset från följare och annonsörer gör därför sidorna också mycket värdefulla. Så värdefulla att han nu sålt några av sidorna.

Så långt så bra, men texten visar inte riktigt hur mycket jobb det är att få klick. För bästa effekt behövs det några profiler som delar, gärna snygga tjejer som kan locka ensamma killar på Facebook.

Inom några minuter har inlägget delats till tusentals av tjejernas följare och vänner. De gillar såklart varandras inlägg, det skall se organiskt och äkta ut.

Nu delas inlägget på de sidor som drivs av folket bakom Teknikpalatset.

Nästan färdigt, för att nå största möjliga publik gillar spamprofilerna även de delade inläggen.

Det är alltså en hel del jobb med att få klick och delningar och det är kanske därför…

För i dag arbetar Nisvet dygnet runt. På frågan om hur många timmar det blir per dag, svarar han: ”Det är omöjligt att svara på”. Därför har han med sig datorn överallt, just för att kunna hålla sina sidor uppdaterade varje timme.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *