CDON-kopia sprider falsk tävling

Idag dök en ny CDON-sida upp på Facebook, det är en ren kopia med innehåll från CDON:s Facebooksida. Den riktiga sidan har över 602000 likes och något mer varierande inlägg. Notera även den blå ”bollen” eller ”bocken” efter den äkta sidans namn.

Bedragarna har ett sponsrat tävlingsinlägg i cirkulation just nu, det leder till en tysk hemsida som i sin tur leder till ett formulär för att samla in kontaktuppgifter.

Som avsändare står PELEMA som är baserat i Singapore.

Det är oklart exakt vad PELEMA vill med detta, i bästa fall vill de bara samla in namn och adresser för spam, i värsta fallet vill de lura på folk falska abonnemang, då det inte gick att komma vidare utan att uppge ett telefonnummer kunde detta ej bekräftas.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *