CDON-kopia sprider falsk tävling

Idag dök en ny CDON-sida upp på Facebook, det är en ren kopia med innehåll från CDON:s Facebooksida. Den riktiga sidan har över 602000 likes och något mer varierande inlägg. Notera även den blå ”bollen” eller ”bocken” efter den äkta sidans namn.

Bedragarna har ett sponsrat tävlingsinlägg i cirkulation just nu, det leder till en tysk hemsida som i sin tur leder till ett formulär för att samla in kontaktuppgifter.

Som avsändare står PELEMA som är baserat i Singapore.

Det är oklart exakt vad PELEMA vill med detta, i bästa fall vill de bara samla in namn och adresser för spam, i värsta fallet vill de lura på folk falska abonnemang, då det inte gick att komma vidare utan att uppge ett telefonnummer kunde detta ej bekräftas.

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.