VARNINGAR FÖR HACKERN ANWAR JITOU

När en bekant skickar en varning och uppmanar dig att skicka vidare till alla du känner finns det två saker du kan göra. Du kan skicka informationen vidare eller ta reda på om det stämmer. Verkar språket konstigt så kan man misstänka att meddelandet översatts någonstans, ofta sker detta direkt på Facebook.

En bekräftad nyhet om en hacker som lyckats infiltrera folks konton via messenger hade inte gått tyst förbi. Facebook hade låst alla konton och bett medlemmarna att gå igenom en säkerhetskontroll.

Nyhetskanaler som rapporterat om denna incident: 0.

http://www.reuters.com/search/news?blob=anwar+jitou
http://edition.cnn.com/search/?text=anwar+jitou
http://sok.aftonbladet.se/?q=anwar+jitou
https://www.thesun.co.uk/?s=anwar+jitou
http://www.expressen.se/sok/?q=anwar+jitou
https://www.bing.com/news/search?q=anwar+jitou
https://www.google.se/search?q=anwar+jitou&tbm=nws

En italiensk blogg gjorde ett inlägg för två dagar sedan om att det inte ens fanns någon användare på Facebook som hette Anwar Jitou eller Alfredo Mascheroni som en annan variant av bluffen kallades http://www.butac.it/tutti-anwar-jitou-alfredo-mascheroni/

Originaltexten lyder:

ANWAR JITOU’S CONTACT
Dear friends on my messenger list, do not accept Anwar Jitou’s contact. Information just reaching me reveals that this person is a hacker. Accepting Anwar Jitou will automatically open all our accounts to hacking. Thank you for complying.

Svensk översättning:

Vänligen meddela alla kontakter i din Messenger-lista, inte acceptera Anwar Jitous kontakt, det är en hacker som har datorn ansluten till ditt Facebook-konto. Om en av dina kontakter accepterar den kommer du också att hackas, så se till att alla dina vänner vet det. Tack


Dela inte saker för att det kan vara sant, försök hitta någon trovädig källa.

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.