Varning för falska Spotify-SMS!

Det har gått ut SMS till ett stort antal personer med texten ”Varning! Ditt Spotify konto har utgått. Aktivera 6 månader Spotify Premium Nu! Klicka Här: [bit.ly-länk]”.

Med tanke på den stora mängden drabbade har troligtvis en automatgenererad nummerlista använts så era nummer behöver inte ha blivit kapade någonstans.

Avsändaren har sett litet olika ut: ”Premium”, Premium.SE eller bara ett telefonnummer. Även kortlänken har varit olika men alla leder till ett undersökningsformulär som inte ligger hos Spotify även om loggan och deras färger används.

I det finstilta på sista sidan kan man läsa:

Alla nya användare deltar i tävlingen om den aktuella produkten. Om du vinner kommer du att kontaktas direkt via e-post. Detta specialerbjudande har en 3-dagars provperiod med obegränsad onlineunderhållning. Därefter kommer en månatlig medlemsavgift (860 SEK) automatiskt att dras från ditt kreditkort. Om du, av någon orsak, inte är nöjd med tjänsten, kan du avbeställa ditt konto inom 3 dagar. Tjänsten förnyas månatligen tills dess den sägs upp. Kampanjen går ut den 31 december, 2018.

I stället för Spotify Premium i ett halvår för 9 kr får man betala 860 kr för någon ospecifierad onlinetjänst.

Läs alltid villkoren!

Comments

comments

2 comments to “Varning för falska Spotify-SMS!”

You can leave a reply or Trackback this post.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.