Bastutävling hos Active Living är en SmartResponse-kampanj

Active Living är en sida på Facebook som funnits sedan maj 2017. Det finns inga synliga inlägg, inga kontaktuppgifter eller någon koppling till en riktig verksamhet, ändå har ett sponsrat inlägg där man kan vinna en bastu delats över 2200 gånger på några timmar.

Länken i inlägget ser ut att peka mot activeliving.com, något som verkar logiskt med tanke på sidans namn, men klickar man på bilden så hamnar man hos dagenstavling.se, en hemsida som ligger på en server i Danmark, tillsammans med 36 liknande sidor. activeliving.com är i själva verket registrerad av en person i Australien för 17 år sedan. Sidan används för närvarande inte av den som äger domänen, besöker man den så möts man av en tom sida.

Tillbaka till bastun. dagenstavling.se visar ett bekant formulär för den som någon gång klickat på en SmartResponse-länk, ni vet företaget som gärna startar ”verksamheter” på Facebook för att locka folk att göra deras undersökningar där deltagarnas uppgifter säljs vidare till telefonförsäljare hos diverse företag.

Andra Facebooksidor som drivs av SmartResponse är
Att resa är att leva
TreeTop Sweden
Resor
Telttailu (camping på finska)
Camping Holidays
Cykla för miljön
Vi som älskar att resa
…samt många fler

Villkoren är även de bekanta vid det här laget, standard SmartResponse:

Detta är alltså de som kommer skicka ut spam även om deltagaren svarar nej på varje fråga i undersökningen. Läs alltid villkoren!

Vill ni ha en bastutunna utan att bli nedringda av försäljare så finns den just nu för 42990 kr hos bygghemma.se

Comments

comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.