En svensk Fabrizio

Tack alla som delat och varnat, polisen har nu gått ut med information att de arresterat den livsfarlige hackaren från skåne. Han greps mitt på Öresundsbron av både dansk och svensk polis när han var i färd att fly rättvisan.

Skämt åsido, detta är en svensk variant av Fabrizio Brambilla kedjebrevet. Kom ihåg: 2018 var året då vi skulle ifrågasätta kedjebrev, inte skicka dom vidare.

Uppdatering 14/5 2018: det verkar som detta nätmobbning-kedjebrev fått sig en ny skjuts då det kommer in många frågor/tips om M.F.
Om ni får varningen från en vän eller bekant upplys dem om att de bidrar till nätmobbning. Det är inte alltid som personen i texten är påhittad.

Comments

comments

6 comments to “En svensk Fabrizio”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Tur att ni finns! Man har lärt sig att kolla med er hemsida innan man går ut med ”varningar” av det slaget. Det skapar bara en massa onödig irritation, och FB ska ju vara ett trevligt forum. Eller har jag fattat fel?

  2. Det är bra att vara källkritisk. Fundera över om det är teknisk möjligt för NÅGON att komma åt ditt bankkonto för att hen blir vän med dig på Facebook. Det skulle innebära att du själv publicerat bankkontot på Facebook, vilket vore en märklig åtgärd

  3. Som en av alla dom som inte kan/vet ang tekniken som finns tillhanda idag så blir man såklart orolig, har väl hänt konstigare saker än den att någon skulle kunna komma åt kontot.
    För min del gör det inget även om detta skulle ske, för kontot är tomt ?

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.