Har du fått SMS från Kyrkskatt.se?

Många har fått följande SMS den senaste tiden som lyder: ”Hej (namn), du har fått ett tips från en vän: Spara tusentals kr varje år på din skatt genom att gå ur Svenska kyrkan! Läs mer på: www.kyrkskatt.se”.

Det är förvisso sant att man kan spara pengar på att gå ur kyrkan om man känner att man inte utnyttjar deras tjänster, men det kan vara intressant att veta att det är gratis* att göra så via Svenska Kyrkans hemsida. I sista steget hos kyrkskatt.se framgår det att de tar ut en administrationskostnad på 369 kr för att skriva ut en blankett med informationen från hemsidan och skicka hem den till dig så att du kan skriva under och din tur skicka in eller personligen lämna den till pastorsexpeditionen där du är folkbokförd.

Sen har vi ju det där med att tipsa en vän så kan du vinna en TV:

*) portokostnad och ev papper och bläck till skrivare ej medräknad

Comments

comments

3 comments to “Har du fått SMS från Kyrkskatt.se?”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. En mer rättvis bild hade kanske varit att sätta prislapparna 369 + porto 0 + porto.
    För övrigt skickar detta skrupellösa företag även SMS till mobilnr som står i Nix-registret.

  2. Vem kommer detta sms ifrån? Vet en bekant som diskuterat detta i slutet sällskap av två vänner -och dagen efter dyker detta upp. Betyder det att vi är avlyssnade genom mobilerna (vilket förmodligen hänger oftare än man tror), och av vilka?! ??

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.